FUTABUDA A DUNAKANYARBAN
2024. július 21. 11:00 (1 napos esemény)
EZ AZ ESEMÉNY MÁR ELMÚLT!
NEVEZÉSEzen az eseményen sajnos nem lesz jelen az Ötpróba sátra, így nincs lehetőséged átvenni a pontjaidért járó jutalmakat!

TÁVOK, PONTOK

  • 6 km
  • 14 km

ESEMÉNY HELYSZÍNE

Kisoroszi rév átkelő
Fácános utca 75

ESEMÉNY SZERVEZŐJE

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI

VOLTÁL? ÉRTÉKELD!

Az értékelő űrlap azon Ötpróbázóknak jelenik meg, akiknek a részvételért pontot írtunk jóvá.

Nem érkezett még értékelés!

TUDNIVALÓK

 

Időpont: 2024. július 21. vasárnap, 11 óra.


Távok: 6,1km (+/- 205m szintkülönbséggel) és 14km (+/- 356m szintkülönbséggel).
A választott távot még a rajt előtti utolsó pillanatban is módosítani lehet a számítógépben a helyszínen, de az eredménylistába csak az kerül be, aki futás közben nem változtatott.
Szintidő nincs.

Díjazás:
Mindkét táv abszolút női és férfi 1÷3 helyezettjei kupadíjazásban részesülnek, valamint ingyenes indulást nyernek a következő FUTABUDA versenyre.
Minden egyes 10 éves korosztályban egészen a legidősebb résztvevőkig az 1÷3. helyezetteknek, mindkét távon, külön férfi / női éremdíjazás lesz (a hosszútávon csak 10 éves kortól felfelé, a rövidtávon viszont az 5-9 éveseken kívül lesz egy külön 10-14 és egy 15-19 éves korosztály is). A korosztályok besorolásakor a verseny évében bármelyik hónapban betöltött évszám számít és az azonos számjeggyel kezdődő korúak alkotnak egy korosztályt (pl: 60÷69 évesek).

Nevezni levélben a fulop@futabuda.hu címen, illetve online a futabuda.hu honlapon alul a NEVEZÉS-i felületen lehet július 19.-én 22 óráig. Ez időpont után már csak a futás napján a versenyközpontban lehet nevezni emelt díjazással.
Az első 200 nevező a rendezvényre készült egyedi, többszínű, fém befutóérmet kap. A nevezéskor kérem megadni a név mellett, a születési évet, a távot és – ha van – egy otthonról magával hozandó rajtszám számát is. Akinek nincs ilyen, bármilyen korábbi versenyről maradt darab az papírrajtszámot kap lévén környezetkímélő, önköltséges esemény.
Akik a helyszínen kapnak számot, azok vagy a versenyközpontban, vagy, akik átutalták a nevezési díjat, azok 10:30 után a rajthelyszínen is át tudják venni.
Az aktuális RAJTLISTA megtekinthető az oldal alján levő gombra kattintva. Kérem, hogy minden nevezett ellenőrizze adatainak helyességét!

Nevezésével minden résztvevő elfogadja, hogy saját felelősségére fut, valamint azt, hogy a neve a rajt- és eredménylistában megjelenjen.

A nevezési díj: (az előző évi, mindkét távon és nemben az abszolút 1÷3 helyezetteknek ingyenes) az előnevezetteknek 2024 március 31.-ig kifizetve 3000 Ft. (18 év alatt és 65 év felett, valamint a hallássérülteknek – (továbbiakban kedvezményeseknek) 2000 Ft). Áprilisban és májusban fizetve 4000 Ft. (kedvezményeseknek 3000 Ft). Júniusban és legkésőbb július 19.-én fizetve 5000 Ft, (kedvezményeseknek 3500 Ft.). Aki a fizetést időben megtette és otthonról hozott, levélben lejelentett rajtszáma is van, annak a 21.-én a verseny előtt nem is kell feljönnie a versenyközpontba – egyből mehet a starthelyre. Utalás esetén, amennyiben az utaló személye nem azonos a nevezőével kérem a közlemény rovatban feltüntetni a nevező(ke)t. Készpénzzel fizetni a Futapest versenyeken is van lehetőség. Utalni a 16200254-10165942 számlaszámra lehet a nevemre. Akik nem tudnak eljönni – ha ezt legkésőbb a verseny előtti napokban bejelentik – a verseny után visszakapják azt.
A verseny napján a nevezési díj mindenkinek (az előnevezetteknek, a helyszínen nevezőknek és a kedvezményezetteknek is) is egységesen 6000 Ft készpénzben és ezt csak fönt a versenyközpontban lehet befizetni 9-től 10:30-ig.

A versenyközpont: Dunabogdány, Fácános u. 75-77-ben (GPS: 47.79785, 19.01045). Nyitva reggel 9-től. Itt kell befizetni az 6000 Ft -os nevezési díjat annak, aki 19.-ig nem fizette ki, itt van a rajtszámkiadás (akinek nincs), a helyszíni nevezés is és itt van külön férfi / női öltöző és toalett, valamint csomagmegőrzés is.
10:30 után már csak a rajthelyszínen lehet rajtszámot felvenni kizárólag az előnevezetteknek, akik előre utaltak. Ott helyszíni regisztrálás és fizetés már nincs. Néhány csomag megőrzésére itt is van lehetőség a rendezői gépkocsiban.
Felhívom a kocsival a versenyközpontból a rajthoz lemenők figyelmét, hogy – a parkoló fenti, eredeti Google térképén látható – a főút előtt balra nyíló Áprily Lajos utcán ( Kőkereszt dűlőn) – a térképpel ellentétben – nincs átkelő a patakon – tehát teljesen le kell menni a főútig és azon balra még 1 km-t.

Megközelítés:
Autóval Budapest felől:
A versenyközponthoz a 11-es (visegrádi) úton Dunabogdány belterületén a 37km-es táblát 600 m-el elhagyva a jobboldali, a sok beton oszlop közti egyetlen vasvázas (!) villanyoszloppal szembeni Fácános úton, mindig hegyre felfelé (!) 1km-nél. (75-77. szám, GPS: 47.79785, 19.01045)
A rajthoz a 38km-es táblát elhagyva a település utolsó háza (Gondűző étterem és pizzéria – Kossuth Lajos u. 195. GPS: 47.80368, 19.00839) után rögtön (!) jobbra a rév parkolóban találtok elegendő helyet.
Visegrád felől érkezők esetében mindezek a jellemző pontok természetesen eggyel nagyobb táblaszámra érvényesek. A pizzériában (amit mindenkinek ajánlani tudok jó árai és kiváló konyhája miatt) van lehetőség a rajt előtti WC-zésre és állópultos frissítésre is. A parkolóban az étteremtől messzebbi füves részt használjátok, hogy az ebédelni érkező éhes vendégek ne higgyék azt, hogy nincs már szabad asztal.

Volán busszal az M3-as metró Újpest Városkapu állomásától induló 880-as járattal, amelyek 8:35 perckor és 9:15-kor indulnak a 7-es kocsiállásból. Jegyelővétel 65 év alatt kötelező – az automatáknál! Az utóbbi buszjáratra a budai oldalról jövők felszállhatnak Szentendrén a HÉV végállomáson is 9:45-ig. (Elérhető a Batthyány térről a legkésőbb 8:58-kor (Margit hídtól 9:00-kor) induló szentendrei (!) HÉV-vel).
A buszról leszállni közvetlenül Dunabogdány végénél a Visegrád-Szentgyörgypuszta nevű megállóban (Kisoroszi rév és Gondűző pizzéria táblánál) kell. A buszmegállóból a talajon kék színnel jelölve a rajt vízszintesen 200 m-re van, a versenyközpont egy meredek ösvényen felfelé 700m, a főút túloldalán az erdőbe vezető utcában. A buszok az indulásuk után 1:15\’-el érnek a helyszínre, tehát, aki csak a 9:15-össel indul még az is kényelmesen eléri a rajtot. Az ezzel a busszal érkezők viszont már csak a rajt helyszínén tudnak rajtszámot felvenni 10:30-tól és ezért ezzel már csak azok jöjjenek, akik már kifizették a nevezési díjat. Az Esztergom felől érkezőknek az onnan legkésőbb 9:35-kor induló járatra érvényesek mindezek.

Rajthelyszín: a parkolótól, illetve a buszmegállótól számítva 200m-re van a főút túloldalán az erdőbe vezető úton – a versenyközpontól gyalog lefele indiánösvényen 600m, kocsival körbe pontosan 2 km távolságra van.

Útviszonyok: kizárólag jól futható, széles földutak, hatalmas fák végig zárt lombkoronája alatt a Dunakanyar hűvös, legészakibb oldalán.
Száraz időjárási körülmények mellett – a több részen található murvás felszín miatt – nem ajánlott a tereptalpú futócipő használata, csak eső, vagy ázott talaj esetében.
A verseny minden időjárási körülmények közt meg lesz tartva – esőnap nincs.

Rajt: 11 órakor tömegrajtolással. Kérek minden futót, hogy lehetőleg futássebességének megfelelően álljon be a rajtzónába – leginkább a gyors rövidtávosok előre. Mindkét táv minden szakaszán bőven van előzési lehetőség, miután a pályák minimum két nyomvonalasak, de általában teljes szélességben futhatók.
Miután nem chip-es időmérés lesz, ezért a rajtszámot mindenkinek elől, jól látható helyen kell viselnie, mivel a futók azonosítása a rajtszámok vizuális leolvasásával történik és akinek az nincs beregisztrálva, vagy nem azzal a számmal fut, amit megadott, azt a számítógép nem tudja azonosítani a nevével és ezért nem kerül be az eredménylistába. Aki elfelejti elhozni a lejelentett rajtszámát az legalább a rajt előtt kérdezze meg , hogy a célba érkezéskor be tudja mondani, vagy kérjen egy másikat.

Frissítés: 3, 9, 11km-nél és a célban. Víz, icetea, szőlőcukor és banán.

A helyezéseket a befutási sorrend határozza meg függetlenül attól kinek rövidebb / hosszabb a nettó futásideje. A rajtot lekéső futók nem kapnak időjóváírást és azok sem, akik hosszabb utat tesznek meg. Akik viszont lerövidítik a távjukat, azok kimaradnak a díjazásból és az eredménylistából. A megnyert trófeákat azokhoz is eljuttatjuk, akik nem tudnak megjelenni az eredményhirdetésen.

Az eredményhirdetés fent a versenyközpontban a focipályán lesz, a rövidtávnak 13 órakor (nekik még egy pizza elfogyasztására is van idejük), a hosszúnak a teljes mezőny beérkezésétől függően kb. fél órával később. Itt fent a befutólista ki lesz téve, akárcsak ezen az oldalon. A központban szalámis kenyér, édesség és hideg üdítő és sör is várja a befutókat. Felfelé lehetőleg telekocsikkal gyertek, illetve akiknek még maradt egy kis ereje, azok a parkolóból az erdei úton (700m) gyalogosan jöjjenek fel a versenyközpontba, mert közvetlenül az előtt csak kb. 20 kocsinak van kényelmesen parkolóhely a többi autó kénytelen legalább egy kanyarral feljebb menni. Kocsival persze könnyebb.

 


TOVÁBBI ESEMÉNYEK EBBEN A SPORTÁGBAN

futás2024. július 28. Monorierdei Futófesztivál
futás2024. augusztus 10. Extrememan Futófesztivál Nagyatád
futás2024. augusztus 20. V.Trianoni Emléktusa

SZERVEZŐ TOVÁBBI ESEMÉNYEI